Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Изложба ручних радова жена мигранткиња из прихватног центра Адашевци

Уочи Међународног дана миграната, Комесаријат за избеглице и миграције је заједно са партнерима подржао изложбу ручних радова жена мигранткиња из прихватног центра Адашевци, у Хали 1а Београдског сајма у организацији Новосадског хуманитарног центра. Даровите мигранткиње из Авганистана, Ирака и Ирана, показале су изразиту креативност и изложиле плетене новогодишње украсе, хеклане зимске аксесоаре и разне ручне радове погодне за празничне поклоне.

Циљ изложбе је да се прикаже креативни потенцијал жена мигранткиња које бораве у прихватном центру Адашевци. За ове жене организована је кројачка радионица како би се побољшао квалитет времена које проводе у центру и пружила подршка да се осећају корисно и напредују.

Заменик комесара за избеглице и миграције, Светлана Велимировић је приликом посете изложби изјавила:

„У свим нашим центрима имамо организоване различите активности које треба да допринесу са једне стране подучању жена које долазе у тотално нову културу, нове услове живота и њиховом лакшем прилагођавању новим обичајима. Ове жене су веома ангажоване, вредне, мотивисане да уче и ја мислим да је значајно да их сви у томе подржимо.“

Светлана Велимировић је истакла да Комесаријат за избеглице и миграције редовно ради испитивање јавног мњења које указује на то да најнегативнији став према мигрантима постоји управо тамо где њих уопште нема, док са друге стране, у локалним самоуправама где има највише ове популације, грађани имају позитивно мишљење.

Средства од продаје ручних радова остају у рукама жена мигранткиња.

Следећа изложба радова жена избеглица заказана је за 24. децембра у Дорћол Плацу у организацији Новосадског хуманитарног центра, уз подршку  Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, канцеларије УНХЦР-a и Центра за кризне политике и реаговање (ЦРПЦ).

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.