Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Комесар Цуцић и заменица шефа Делегације ЕУ у посети Шиду

Комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић заједно са заменицом шефа Делегације Европске уније у Републици Србији Матејом Норчић Штамцар, замеником председника општине Шид Зораном Семеновићем, представницима државе и агенција Уједињених нација, посетио је Општину Шид у оквиру Подршке Европске уније управљању миграцијама у Републици Србији.

Високи званичници најпре су обишли прихватни центар у Адашевцима где тренутно борави 269 миграната, од тога 49 породица, којима се свакодневно пружа неопходна помоћ у смештају, храни, здравственој нези, образовању и обезбеђује квалитетан и садржајан боравак уз континуирану подршку ЕУ као највећег донатора Републике Србије у управљању миграцијама.

Комесар Цуцић је подсетио на време када је дневно преко једанаест хиљада људи и две стотине аутобуса пристизало на паркинг прихватног центра и истакао да је садашња ситуација корак до коначне одлуке миграната о наставку пута, повратку или останку у Србији.

"ЕУ подржава Србију у њеним напорима да обезбеди адекватне услуге од почетка повећаног прилива миграната. Са скоро 100 милиона евра, Европска унија је највећи донатор.", истакла је Матеја Норчић Штамцар.

Представници Делегације ЕУ, Комесаријата за избеглице и миграције, УН агенција и шидске општине обишли су и О.Ш. "Бранко Радичевић", где је средствима ЕУ постављено јавно осветљење, Дом здравља "Шид" где је уручено возило за транспорт пацијената као и О.Ш. "Вук Караџић" којој су донирани намештај и учила.

У овој школи коју похађају локална и деца мигранти данас је обележен и Међународни дан породице заједничком акцијом уређења школе, коју су спровели родитељи локалне и деце миграната као и припремањем јела типичних за Срем и земљe одакле долазе мигранти.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.