Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Уручени кључеви 2000-том кориснику Регионалног стамбеног програма у Србији

У Бачкој Паланци су данас свечано уручени кључеви 2000-том кориснику Регионалног стамбеног програма у Републици Србији. Реч је о породици Зорана Милеуснића, избеглице из Хрватске, којем је стамбени проблем решен изградњом монтажне куће из потпројекта 2 РСП.

Кључеве породици Милеуснић свечано је уручио Ивица Дачић, први потпредседник Владе, министар спољних послова и председник Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглица Владе Републике Србије. Догађају су присуствовали и Ингве Енгстром, шеф Сектора за сарадњу Делегације ЕУ у Србији, Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка, Светлана Велимировић, заменица комесара за избеглице и миграције, Душко Ћутило, директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, представници међународних институција ОЕБС и УНХР и многи други.

„Многима од вас је познато да континуирано учествујем у свим догађајима везаним за спровођење Програма. Обишао сам, за ових неколико година од када је програм ушао у фазу интензивног спровођења, многа места, градове и општине у Србији и сведок сам колико је труда уложено у цео процес и колики је његов учинак“ истакао је први потпредседник Владе, министар Дачић, пожелевши породици Милеуснић пуно радости, успеха и славља у новом дому.

Заменица комесара Светлана Велимировић нагласила је да Регионални стамбени програм доказује да Србија ниједног тренутка није заборавила на ове људе, без обзира што је толико времена прошло од њиховог доласка.

„Највећи део избеглица се интегрисао у наше друштво на шта треба да будемо посебно поносни. Регионални стамбени програм има за циљ управо то, да решавајући најважније животно питање сваког човека и сваке породице - а то је стамбено питање - помогне тим људима да заснују трајно место становања за себе и своју децу”, рекла је Велимировић.

„Са 232 милиона евра, Европска унија је највећи донатор у Регионалном стамбеном програму. Заједно са српским партнерима подржавамо избеглице да поново изграде своје животе и самим тим будућност за њих и њихову децу" изјавио је Ингве Енгстром, шеф Сектора за сарадњу Делегације ЕУ у Србији.

До сада је избегличким породицама у Србији, кроз Регионални стамбени програм, додељено 713 пакета грађевинског материјала, саграђене 192 монтажне куће, купљено 860 сеоских домаћинстава и усељено 235 избегличких породица у станове у београдском насељу Овча.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.