Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Државни секретар министра правде и миграција Шведске у посети Србији

Господин Ларс Вестбрат, државни секретар министра правде и миграција Моргана Јохансона боравио је у једнодневној посети Србији која је имала за циљ унапређење билатералне сарадње двеју земаља у области миграција.

Током своје посете, господин Вестбрат састао се са комесаром за избеглице и миграције Републике Србије Владимиром Цуцићем. Састанку су присуствовали и амбасадор краљевине Шведске у Србији Њ.Е Кристер Асп, заменик амбасадора Лиселот Агерлид, директор одељења за међународну сарадњу Шведске миграционе агенције Моника Вендлеби, заменик комесара Светлана Велимировић и помоћник комесара за правна питања Данијела Поповић Роко.

Састанак је протекао у размени информација и искустава двеју земаља у области збрињавања повећаног броја миграната које бележи Република Србија као земља транзита као и Краљевина Шведска као земља коначне дестинације.

Господин Вестбрат похвалио је напоре које Комесаријат за избеглице и миграције улаже приликом пружања неопходне помоћи мигрантима у транзиту и заштити њихових права и упознао присутне са моделима деловања Краљевине Шведске у сличним ситуацијама.

Током састанка истакнута је неопходност изналажења јединственог европског одговора на изазове које намећу све интензивнији миграторни токови и неопходност сарадње земаља транзита и земаља коначне дестинације у циљу постизања свеобухватнијег одговора на новонастале изазове.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.