О Твининг пројектуОтпочело спровођење пројекта "Подршка Националном систему азила у Републици Србији"

 

Септембра 2015. године, почело је спровођење Твининг пројекта „Подршка Националном систему азила у Републици Србији“ који финансира Европска унија, а спроводе Комесаријат за избеглице и миграције и Министарство унутрашњих послова Републике Србије у партнерству са Шведском миграционом агенцијом као већинским партнером и Службом за интеграцијом Министарства безбедности и унутрашњих послова Краљевине Холандије и Министарством унутрашњих послова Републике Словеније.

Пројекат, који има за циљ унапређење целокупног система азила укључујући и измене и допуне Закона о азилу, развијање механизама за интеграцију лица којима је одобрена заштита, унапређење техника интервјуа и заштите докумената која се издају тражиоцима азила, као и спровођење информативне кампање како би се подигао ниво свести о правима и обавезама тражилаца азила у Републици Србији као и о последицама злоупотребе безвизног режима од стране српских држављана у земљама чланицама ЕУ.

Пројекат, који ће се спроводити наредне две године, су предложили Комесаријат за избеглице и миграције и Министарство унутрашњих послова Републике Србије, а финансирала Европска унија износом од милиона евра у оквиру програма ИПА 2013.

Спровођењем пројектних компоненети додатно ће се унапредити квалитет процедура које се примењују при доношењу одлука по захтевима за азил, обезбедити унапређен приступ правима оних лица којима је одобрена заштита, постићи потпуна усклађеност националног законодавства са правним тековинама ЕУ и испунити предуслови из поглавља 23 и 24 за приступање Србије ЕУ.

English
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.