Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Саопштење за медије
Реаговање Комесаријата за избеглице и миграције поводом изјаве заштитника грађана Саше Јанковића

Београд, 10. децембар 2015. - Комесаријат за избеглице и миграције последњих осам месеци улаже надљудске напоре да обезбеди човека достојан пролаз стотинама хиљада несрећних људи који беже из ратом захваћених земаља Азије и Африке.
 
На тој рути, којом је прошло до сада више од пола милиона људи, међу њима хиљаде деце, успели смо да  у људском и безбедносном смислу одговоримо изазову, за шта нам признање одаје Европска унија и цео свет. Грађани Србије могу да буду и јесу поносни на то како се држава носи са мигрантском кризом.

Нама је најдража захвалност коју добијамо од самих миграната, о чему се заштитник грађана Саша Јанковић јуче у Прихватном центру у Шиду лично уверио, кад су му рекли да се „у Србији можемо погледати у очи“, јер се према њима хумано поступа.

Саша Јанковић се уверио и да на терену раде, како је сам рекао, „пожртвовани и посвећени људи којих је мало“ и зато са нестрпљењем очекујемо састанак са њим и његове предлоге како да са постојећим људским и финансијким ресурсима дођемо до боље координације и организације посла.

Услови у Прихватном центру у Шиду, где топлу собу, кревет, здравствену негу, ћебе и храну налазе на хиљаде миграната, тешко да су „испод сваког минимума“. Ако је неколико прљавих тоалета, које дневно користе на стотине миграната, најважније запажање, и ако се не види ништа добро што је за те људе урађено, Комесаријат за избеглице и миграције позива оне који имају такве примедбе да упуте конструктивне и добронамерне сугестије, које би допринеле побољшању услова.

Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.