Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Студијска посета Словенији у оквиру твининг пројекта Подршка националном систему азила у Републици Србији

У периоду од 11. до 13. маја 2016. године, у оквиру твининг пројекта „Подршка националном систему азила у Републици Србији“ (компонента 3 - Развој адекватних и правовремених механизама подршке интеграцији особа којима је додељена међународна заштита у Републици Србији), представници Комесаријата за избеглице и  миграције посетили су Министарство унутрашњих послова Републике Словеније.

Ова компонента укључује преглед и идентификацију свих постојећих извора информисања који су од значаја за развој стратегије интеграције у Републици Србији, као и адекватну подршку систему за интеграцију особа којима је додељена међународна заштита у Републици Србији.  

Представници Комесаријата су обишли Министарство унутрашњих послова Републике Словеније, Центар за азил у Љубљани, интеграцијску кућу у Марибору, као и две установе за учење словеначког језика за лица са међународном заштитом.

Током разговора са саветником за интеграцију, који је запослен у Министарству унутрашњих послова Републике Словеније, представници Комесаријата су се упознали са програмом интеграције лица са међународном заштитом.

Упознавање са целокупним системом азила, као и са интеграцијом лица са међународном заштитом у Републици Словенији, било је од кључног значаја за представнике Комесаријата, с обзиром на то да је Комесаријат у складу са Законом о азилу надлежан за смештај и обезбеђивање основних животних услова за лица која траже азил до доношења одлуке о њиховом захтеву, као и за интеграцију лица са међународном заштитом.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.