Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Комесаријат одржао координациони састанак за азил и миграције

Поводом благовремене припреме капацитета за прихват миграната у наредном зимском периоду Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије одржао је 21. јула 2016. у Центру за тражиоце азила у Боговађи координациони састанака за азил и миграције.
Састанку су присуствовали представници Комесаријата и организација: АСБ, ДРЦ – Дански савет за избеглице, Екуменска хуманитарна организација, ИОМ, УНХЦР, Фондација Ана и Владе Дивац, Фондација „СОС Дечија села“, Хелп, Кер Интернешнел Балканс, КАРИТАС и Човекољубље. Састанком је председавао комесар Владимир Цуцић.

Комесар Цуцић јке рекао да ће се, ради повећања ефикасности рада, поред досадашње редовне евиденције лица у миграцији, у наредном периоду водити и евиденција активности организација.

У наставку излагања комесар је представио присутнима актуелно стање миграција у Републици Србији, које је оценио као веома тешко. Комесар је даље известио присутне да лица у миграцији свакодневно пристижу у Србију, али да је наставак њиховог путовања знатно отежан  затварањем граница од стране земаља у наставку балканске руте миграција, те да услед тога број лица у миграцији, која се дугорочно задржавају у Србији, свакодневно расте.

Цуциће поновио да је Комесаријат ангажован на пружању помоћи лицима у миграцији на самим граничним прелазима, као и на прихвату и боравку у Републици Србији за све врсте профила лица, што изискује додатне напоре и људске и техничке капацитете за које је неопходно обезбедити средства.

Након излагања управника прихватних центара, комесар је замолио представнике организација да рекапитулирају свој досадашњи рад и учинак, као и да изнесу своје намере за наредни период у смислу учешћа у обезбеђивању потребних услова за прихват и збрињавање лица у миграцијама.

Комесар је обавестио присутне да ће Комесаријат доставити свим присутним организацијама листу потреба и позвао на рационалну алокацију средстава, како би се постигао најбољи учинак са расположивим средствима. Подсетивши присутне да је неопходно да се већ сада почне са реализацијом набавки и радова потребних у припреми за долазећу зимску сезону, комесар се захвалио присутнима на досадашњем учинку и изразио уверење да ће се у заједничким напорима и уз добру сарадњу обезбедити адекватни услови за прихват лица у миграцији у Републици Србији.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.