Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Отворен Прихватно-транзитни центар у Бујановцу

У Бујановцу је отворен Привремени прихватно-транзитни центар за мигранте капацитета 250 особа.

Новоотворени центар обишли су Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције, представник Делегације ЕУ у Србији Никола Бизел и председник општине Бујановац Шаип Камбери

Министар Вулин је рекао да влада Србије води рачуна да свако људско биће коме је потребна заштита на њеној територији, буде заштићено на најбољи могући начин, посебно у зимским месецима, али је нагласио да нико нема права да илегално улази на територију Србије.

"Ми ћемо се трудити да у домену наших могућности смањимо број шатора, повећамо број кревета и број тврдих склоништа, где људи могу да бораве одређени временски период, али Србија није простор у који се може улазити и излазити, без икакве контроле, а посебно без контроле броја", рекао је Вулин.

Он је оценио да се захваљујући раду МУП-а и Министарства одбране миграције контролишу и Србија најуспешније на читавој мигрантској рути бори против кријумчара и свих који желе да зараде на људској емоцији и невољи.

Комесар Владимир Цуцић је истакао да Србија не повећава своје капацитете, као и да не можемо да примимо више људи, него што објективно можемо. Он је нагласио да се број од 6.000 сигурних смештајних капацитета достиже, али и обнавља и унапређује.

Бизел је напоменуо да је ЕУ издвојила 340.000 евра за реконструкцију тог објекта и истакао да тај новац није утрошен само за реконструкцију зграде, већ и на набавку опреме, прављење посебног кутка за децу...

Он је рекао да је реконструкција тог објекта део подршке који ЕУ пружа Србији, од почетка мигрантске кризе, од када је, како тврди, Србији помогла са 40 милиона евра.

"ЕУ је спремна да пружи сваку врсту помоћи Србији у решавању ових проблема, нарочито када имамо у виду предстојећу зиму", рекао је Бизел.

Привремени прихватни центар у управном објекту некадашње фабрике акумулатора "ДП Светлост" у Бујановцу, површине 2.000 квадратног метара, налази се непосредно уз аутопут Скопље-Београд, на главној траси кретања миграната кроз Србију.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.