Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Министар Вулин и комесар Цуцић обишли Центар за азил у Крњачи

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је данас приликом посете Центру за азил у Крњачи да се капацитети за прихват миграната у Србији неће повећавати, а поводом информација да су се појавиле телесне ваши и шуга каже да се у свим центрима врши дезинсекција, промена гардеробе и све неопходне медицинске процедуре.

Вулин је новинарима након обиласка Центра за азил у Крњачи рекао да у Србији тренутно има око 6.000 миграната, што је у складу са капацитетима.

"Ако наши суседи буду смањивали број оних који могу да напусте нашу земљу, тако ћемо ми смањивати број оних који могу да уђу у Србију. Свака од земаља мора да преузме свој део одговорности, не само Србија већ и оне преко којих миганти долазе", рекао је Вулин.

Он је објаснио да је дневно улазило од 100 до 150 људи и да ће сада то бити значајно мање, те да ако из Србије може да изађе десет миграната, онда неће више моћи да уђе њих 150.

Говорећи о информацијама које су се појавиле у вези са здравственим стањем миграната, комесар Цуцић је казао да мрежа института за јавно здравље у сваком од центара ради заједно са Комесаријатом за избеглице дезинсекцију, промену гардеробе и све потребне медицинске процедуре.

"Али да се ситуација у центрима, која је добра, не би покварила ситуацијом која није контролисана ван тих објеката, донели смо одлуку да се најпре у самим центрима уведе појачан режим заштите - уласка и изласка миграната", рекао је Цуцић.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.