Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Трајно стамбено збринуто 14 избегличких породица

Јуче је у згради Општине Пећинци потписано 14 тројних уговора о откупу сеоских кућа са окућницом, чиме је трајно стамбено збринуто 14 избегличких породица са територије општине Пећинци. Уговори су потписани у оквиру Регионалног стамбеног пројекта Републике Србије, за чију реализацију је Комесаријат за избеглице и миграције општини Пећинци доделио укупно 154.000 евра.

Уговоре су потписали купци и продавци кућа и Општина Пећинци као реализатор Пројекта, а у име локалне самоуправе уговоре је потписала председница пећиначке општине Дубравка Ковачевић Суботички, која је том приликом нагласила да је програм стамбеног збрињавања изузетно значајан за интеграцију избегличких породица у локалну заједницу.

Међу новим власницима кућа је и породица Данила и Невене Илић, који су потписали уговор за куповину куће у Пећинцима, у којој ће убудуће живети са ћерком Анђелом.

„Захвални смо Комесаријату и Општини Пећинци на помоћи коју су нам пружили у решавању стамбеног питања. Задовољни смо купљеном кућом. Има ту још посла на уређењу, али са средствима која су нам додељена и онима која смо сами обезбедили мислим да ћемо брзо моћи да се уселимо. Најважније је да смо изашли из кирије, јер ћемо убудуће средства која смо издвајали за ренту моћи да уложимо у уређење новог дома“ – нису крили задовољство Данило и Невена.

Јуче потписаним уговорима свака од 14 избегличких породица добила је по девет и по хиљада евра за куповину куће и по хиљаду и по евра за набавку грађевинског материјала за поправку или адаптацију купљене куће, а породицама је остављена могућност да у куповини куће учествују и додатним сопственим средствима.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.