Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
У Кањижи поново ради "Вашариште"

У Кањижи је поново отворено "Вашариште", место окупљања локалне заједнице и одржавања сајмова и вашара. Ова локација коришћена је током 2015. године као место за привремени смештај миграната, а сада је реновирана и спремна за организацију јавних догађаја, дајући допринос туристичкој понуди Кањиже и локалном економском развоју.
 
"Обнова ’Вашаришта’ реализована је у оквиру ’Пројекта за јачање капацитета локалних заједница за реаговање на мигрантску кризу’, који је са укупно 1,3 милиона долара финансирала Америчка агенција за међународни развој УСАИД, истакао је Џеф Скарин, заменик директора Канцеларије за демократски и економски развој Мисије УСАИД-а. Пројекат, који спроводи Програм Уједињених нација за развој, УНДП, покренут је како би се ублажили негативни ефекти мигрантске кризе кроз побољшање јавне инфраструктуре, управљања отпадом и јачања друштвене кохезије у општинама које се налазе на мигрантској рути. Поред обнове "Вашаришта", у Кањижи је израђен и План замене основних средстава за ЈКП "Комуналац", како би се утврдили тренутни приоритети и кључне развојне потребе овог предузећа, које је било под највећим притиском током мигрантске кризе.


 
"Уз подршку УСАИД-а, и у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе и Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије, УНДП помаже општинама да ојачају своју виталност и буду спремније да се суоче са постојећим и будућим кризама, на добробит свих који живе у локалним заједницама", рекла је заменица сталне представнице УНДП-а у Србији Стелиана Недера.
 
Поред домаћина, председника општине Роберта Фејстамера, свечаном отварању присуствовали су државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак и шеф Групе за повратак, сарадњу са међународним организацијама и односе са јавношћу Комесаријата за избеглице и миграције Ивана Анић Ћурко.


 
Догађају је претходило представљање плана стратешког развоја "Вашаришта" у згради општине Кањижа. План предвиђа изградњу клизалишта, стазе за кајакаше, простора за коњичке трке, организовање сточних вашара и других локалних и регионалних манифестација.
 
Кањижа је током 2015. била једна од главних центара за пријем и транзит миграната, кроз који је прошло више од 150.000 људи на путу ка својим крајњим одредиштима.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.