Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Уручени кључеви станова и монтажних кућа избеглицама из Лазаревца

У Лазаревцу су данас уручени кључеви за 38 станова и четири монтажне куће избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске које живе на територији ове београдске општине. Захваљујући се на стрпљењу, комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић рекао је да му је драго што ће породице Божић  дочекати код своје куће.

„Драго ми је што кључеве уручујемо уочи Нове године и Божћа јер ћете моћи да кажете да овај Божић дочекујете код своје куће. Желим да ово ставрно буде ваша кућа. Ако већ нема оне куће која је некад била ваша, нека ова овде то сада буде“, рекао је комесар Цуцић пожелевши  свима дуг живот и добро здравље, делећи симболично и црвене јабуке. Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић рекао је да се нада да ће се наћи решења и за преостале избегличке породице из Лазаревца како би се то питање коначно решило, најављујући даљу тесну сарадњу са Комесаријатом за избеглице и миграције, Владом Републике Србије и осталим државним институцијама.

Изградња станова за избеглице у Лазаревцу финансирана је средствима кредита Банке за развој Савета Европе у оквиру пројекта „Трајна интеграција избеглица у Републици Србији путем кредитне линије Банке за развој савета Европе“. Реч је о стамбеним јединицама које се додељују у закуп са могућношћу откупа након шест месеци, по повлашћеним ценама и у складу са Законом о избеглицама. Четири монтажне куће, као и припадајућа инфраструктура, финансиране су средствима из буџета Републике Србије.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.