Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Министар Вулин и комесар Цуцић обишли Центар за азил у Крњачи

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић обишли су данас Центар за азил у Крњачи.

Министар Вулин је том приликом поручио да је држава Србија обезбедила све потребне капацитете за све људе који се налазе на територији наше земље, и да је неодговорно понашање оних, који на своју руку одлуче, да буду изван прихватног система.

Он је, након обиласка Центра за смештај тражилаца азила у Крњачи, истакао да је остајање у парку или било где ван прихватног система опасно, неодговорно и за то држава неће да преузиме никакву одговорност.

Према његовим речима, свако ко је ван прихватних капацитета то чини на своју руку, и додаје да се боји да такво понашање може довести до најгорих последица.

"Држава се понаша одговорно хумано, и понашаће се тако и даље. Они који нису у нашим прихватним капацитетима не могу, нити ће бити у одговорности државе", поручио је Вулин.

Комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић указао је да се држава Србија, знајући шта је очекује, последњих десетак дана интензивно спремала.

"Нема капацитета у којем нису додати кревети, у којима се нисмо проширили, неке од радова које смо изводили смо убрзали. Чак и у алтернативним смештајима и просторима на чије постојање се стално указује као на нешто што не треба да буде, пре свега магацие у парку, убацили смо заједно са Лекарима без граница додатних осам грејача. Међутим, то није сигурно довољно", објаснио је он.

Цуцић је казао да су жене, деца, малолетници до 15 година склоњени из тих смештаја у прихватилишта, те да постоји простора за те категорије још увек у свим нашим центрима.

Цуцић је пренео да се у Центру у Крњачи, у којем је јутрос измерено минус 13 степени, налази око 1.200 људи, међу њима 600 деце, за које је обезбеђен сваки од потребних услова.

Он је указао да треба апеловати на све оне који су и даље у заблуди да им је боље у магацинима са разбијеним прозорима и вратима.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.