Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Позив избеглицама да се јаве за доделу пакета грађевинског материјала и куповину сеоских кућа
Инфо дани биће организовани у Суботици, Новом Саду, Параћину, Ваљеву и још неколико општина у Србији

Комесаријат за избеглице и миграције позива избеглице из Републике Хрватске и Босне и Херцеговине да се одазову на јавне позиве који су расписани за доделу пакета грађевинског метаријала и куповину сеоских кућа  у оквиру Регионалног стамбеног програма. Јавни позиви су у току  у 50-так градова широм Србије. За све додатне информације можете се обратити повереницима за избеглице у својој општини.

У неколицини градова и општина биће одржани инфодани. Инфо дан у Суботици одржаће се 9. фебруара 2017. године у Новој општини, Трг Лазара Нешовића 1, у амфитеатру са почетком у 12 часова. Корисницима ће бити пружене све неопходне информације у вези са јавним позивима за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица на територији тог града. Реч је о додели најмање 30 пакета грађевинског материјала. Наведена стамбена решења додељују се у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма. Овај јавни позив отворен је до 10. фебруара 2017. године.  Други јавни позив у овом граду односи се на избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица за куповину 30 сеоских кућа са окућницом и набавку пакета грађевинског материјала за поправку или адаптацију предметне сеоске куће са окућницом. Отворен је до 7. марта 2017. године. И ова стамбена решења додељују се у оквиру  петог потпројекта Регионалног стамбеног пројекта Републике Србије (РСП).

Инфодани биће одржани и у Новом Саду, Параћину, Ваљеву и још неким јединицама локалне самоуправе где се спроводи РСП, а датуми ће бити накнадно објављени.

Рeгиoнaлни стамбени прoгрaм (РСП) je зajeднички вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa oкo 27.000 нajугрoжeниjих избeгличких пoрoдицa, oднoснo зa oкo 74.000 људи у рeгиoну. Oд тoг брoja 16.780 пoрoдицa je у Србиjи, тaчниje oкo 45.000 људи.

Регионални стамбени пројекат Републике Србије вредан је 335 милиона евра. Регионални стамбени програм све четири земље вредан је 584 милиона евра и финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.