Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Уручени кључеви за пет монтажних кућа у Руми

Пет избегличких породица са територије Општине Рума добило је 26. априла 2017. кључеве  монтажних кућа, чиме је након две деценије решено њихово стамбено питање. Радови су финансирани из буџета Републике Србије, а свих пет кућа изграђене су на општинском плацу у Хртковцима. Кључеве новим власницима уручио је Иван Гергинов помоћник комесара у Комесаријату за избеглице и миграције Републике Србије (КИРС).

"У послу којим се ми бавимо у КИРС-у ретки су лепи и срећни тренуци. Углавном се свакодневно боримо да обезбедимо средства за лечење, за набавку огрева или школске опреме, јер живимо у продуженој избегличкој кризи, више од две деценије, што је недопустиво. Ипак, када положимо камен темељац за  зграду, као у Сремској Митровици, или доделимо монтажне куће као у Руми, онда смо веома срећни", рекао је Гергинов.

Председник СО Рума Стеван Ковачевић је напоменуо да је локална самоуправа на различите начине суфинансирала стамбено збрињавање избеглих и интерно расељених лица. Заједнички са КИРС-ом куповане су сеоске куће, грађевински материјал и монтажне куће.

Слађана Вучетић самохрана мајка из Руме, каже да је предуго живела номадским животом и да док је човек млад некако то и подноси, али како године иду све је теже када немаш свој дом.

"Живим у Руми од 1995. године. До данас сам, са сином Николом (19), била подстанар. Радила сам годинама као књиговођа, а недавно сам остала без посла. Ову кућу сам добила, не у пет до 12, већ у минут до 12, јер не знам како бих плаћала кирију. Коначно са своје 53 године имам "кров над главом" и веома сам захвална и КИРС-у и Општини Рума", рекла је Слађана Вучетић.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.