Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Председништво СКГО позвало чланице да спроводе Регионални програм стамбеног збрињавања избеглица

Комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић упознао је данас Председништво Сталне конференције градова и општина са активностима  Комесаријата везаним за стамбено збрињавање избеглица и добио пуну подршку Председништва за спровођење тих активности од којих је једна од најзначајнијих Регионални стамбени програм.

„С обзиром на значај и важност да планиране активности у оквиру Регионалног стамбеног програма  буду спроведене у одређенимн роковима, Председништво закључује да СКГО пружа пуну подршку имплементацији овог програма“, рекао је председавајући Драгослав Павловић, помоћник градоначелника Ниша.

Говорећи на највишем телу СКГО између две Скупштине, које чине градоначелници и председници општина  из 23 локалне самоуправе, комесар Цуцић је позвао представнике локалних самоуправа да искористе прилику и трајно стамбено збрину најугроженију избегличку популацију на својој територији.
„Било да је реч о градњи станова, куповини сеоских кућа, додели пакета грађевинског материјала или изградњи монтажних кућа, свако од ових решења треба искористити да се трајно реше стамбене потребе избеглица. Молим вас да та средства узмете и потрошите, то су бесповратна донаторска средства“, апеловао је комесар Цуцић.

Захваљујући се на прилици да говори на 6. седници Председништва, комесар Цуцић је поручио да „успех Регионалног стамбеног програма збрињавања избеглица из Хрватске и Босне и Херцеговине  обезбеђује најбољу препоруку за одобравање програма за стамбено збрињавање интерно расељених лица са Косова и Метохије“ који живе у готово свакој општини чланици СКГО.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.