Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Хиљадито стамбено решење у оквиру Регионалног стамбеног програма

Породица Милосаве Гњатовић из Панчева хиљадита је која је у оквиру Регионалног стамбеног програма (РСП) добила кров над главом. Породици Гњатовић - Марић кључеве је уручио Ивица Дачић, први потпредседник Владе, министар спољних послова и председник Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглица Владе Републике Србије.

Том приликом министар Дачић се захвалио присутним донаторима и позвао их на даљу сарадњу будући да има још око 7.000 породица које чекају на решавање стамбеног питања.

„Ради се на више места у Србији и у функцији је више од 100 милиона евра за решавање тог проблема. Надам се да ће у наредних неколико година стамбено бити збринута и остала лица која имају статус избеглица“, рекао је министар и поновио да је реч о бесповратним средствима.

Присутнима су се обратили и Никола Бизел ипред Делегације ЕУ у Србији и градоначленик Панчева Саша Павлов.

Представници земаља донатора су дан раније одржали Скупштину у Палати Србија на којој је Србији одобрен осми потпројекат РСП вредан 19.9 милиона евра, као и седницу Управног одбора РСП којој су присуствовали и партнери из Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Сви они заједно су током јучерашњег преподнева обишли и градилиште у насељу Овча где ће на јесен 235 породица добити станове у оквиру истог програма.

Рeгиoнaлни стамбени прoгрaм је зajeднички вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдицa у рeгиoну. Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.