Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Обновљене бараке за мигранте у Крњачи

Католик Релиф Сервисис - ЦРС и Фондација Ана и Владе Дивац обновили су 13 од 18 барака у оквиру Центра за азил у Крњачи кроз више различитих пројеката. Укупна вредност радова на обнови је 1,2 милиона америчких долара, чиме је обезбеђен адекватан смештај за 800 људи.

Представници Комесаријата за избеглице и миграције, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, ЦРС-а, Фондације Ана и Владе Дивац и УНХЦР-а, као и медији, обишли су пет од тринаест обновљених барака и том приликом разговарали са лицима која бораве у Крњачи.

 

Ненад Нерић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, рекао је да у Србији тренутно борави око 5.000 избеглица.

„Протекле две године, када је кроз нашу земљу прошло милион избеглих лица, ми смо показали да смо спремни да испратимо и такве таласе. У овом тренутку наши капацитети су планирани – за 7.000 лица. На нашу и срећу оних који долазе у Србију, њих је све мање, а надамо се да до новог таласа неће доћи“, додао је Нерић.

Од почетка мигрантске кризе ЦРС је успео да издвоји 10.000.000 долара, што од америчких католика, што од донаторских кућа, влада, држава, како у Европи, тако и широм света.

 

„У Крњачи смо уложили 1,2 милиона долара, а укупно смо у сарадњи са Фондацијом Дивац за активности са избеглицама уложили 3,5 милиона долара.
Наше активности нису само изградња и смештај, већ и организација медицинске помоћи за избеглице на пет локација и преводилачке услуге“, рекао је Дино Мујановић, директор канцеларије ЦРС за Републику Србију.

Ана Коешал, директорка Фондације Ана и Владе Дивац, изјавила је да је „2017. година за Фондацију Дивац година солидарности – десет година од оснивања Фондације.

 

„Тада је наш први посао био управо овде у Крњачи, у сарадњи са Комесаријатом. Тад смо почели да збрињавамо избегла и расељена лица из бивших југословенских република. Нажалост, у августу 2015, дошла је још једна избегличка криза и ми смо се и у њу укључили. ЦРС нам је један од главних сарадника и донатора “, рекла је Ана Коешал.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.