Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Нерић и Цуцић у посети ПЦ Адашевци

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ненад Нерић, и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић, посетили су данас Прихватни центар Адашевци, који је адаптиран у оквиру Пројекта „Систем сталне испоруке помоћи мигрантској популацији у Србији“ , финансираног од стране Банке за развој Савета Европе (ЦЕБ).

Државни секретар Нерић је том приликом нагласио значај подршке коју Банка за развој Савета Европе пружа Републици Србији од 2015. године, кроз директну бесповратну финансијску помоћ од преко три милона евра за решавање проблема и изазова мигрантске кризе.

Он је истакао да је Министарство за  рад, запошљавање, борачка и социјална питања усмерило донаторску помоћ на активности које су за циљ имале да побољшају услове за прихват миграната и њихово збрињавање, али и на унапређење капацитета институција за рад са мигрантима.

„Република Србија ће и у наредном периоду настојати да обезбеди финансијски оквир у складу са потребама корисника и кроз сарадњу са Комесаријатом за избеглице и миграције, како би показала да ће и у будућности приоритети и циљеви бити усмерени на обезбеђивање хуманијих услова за живот рањивих категорија“, рекао је Нерић.

Пројекат је подржан у укупном износу од 755.000 евра, а на адаптацију дела Прихватног центра Адашевци је издвојено 111.060 евра.

Комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић нагласио је овом приликом да су услови живота у прихватном центру добри, а да је сада акценат на побољшању рада у прихватним центрима.

„Сви стандарди су изградњом складишног простора испоштовани. У складу са тим, Србија ће и даље наставити да ради“, рекао је комесар Цуцић.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.