Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Свечано уручени уговори о додели 302 пакета грађевинског материјала у оквиру Регионалног стамбеног програма, потпројекат 3

У Установи културе „Вук Стефановић Караџић“ данас, 1.9. 2017. године, свечано су уручени уговори о додели 302 пакета грађевинског материјала  избеглицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, које имају пребивалиште на територији Београда. Пакети грађевинског материјала, вредности до 9.000 евра,  финансирани су донаторским средствима из потпројекта 3 Регионалног стамбеног  програма. Главни донатор РСП је Европска унија.
 
Свечану церемонију отворио је Ивица Дачић, први потпредседник Владе Републике Србије, министар спољних послова и председник Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглица Владе Републике Србије.

„С поносом истичем да је у оквиру РСП додељено већ више од 1.000 стамбених решења за исто толико избегличких породица. Србији је од почетка спровођења Програма одобрено више од 123 милиона евра, а на нама је да се побринемо да се тим новцем обезбеде стамбена решења за што већи број угрожених избегличких породица“, рекао је министар Дачић.

 

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић истакла је да РСП треба да буде порука примењене хуманости међународне заједнице и одговорности наше државе да учинимо све да живот избеглица, који је био несумњиво тежак, учинимо бољим и једноставнијим са изгледима за бољу бдућност.

Најавила је да ће врло брзо потписати још један уговор, седми потпројекат РСП, у вредности од 9,2 милиона евра, као и да се нада да ће у наредном периоду поћи за руком да се реше проблеми великог броја породица.

Комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић казао је да се данас завршава један велики део потпројекта 3 који је вредан 13,6 милиона евра, а који се односи на избеглице које су у Београду.

Указао је да је у току изградња насеља у Овчи, које би требало да буде готово у новембру.

Према његовим речима, 555 породица најдиректније је потпомогнуто у Београду.

Посебно је захвалио донаторима, затим Влади Србије и Граду Београду, али пре свега избеглицама што су имале стрпљења  да чекају 20 година и поверења да ће им се помоћи.

Присутнима су се обратили и заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић, Никола Бизел, шеф Првог сектора операција за правду, унутрашње послове и подршку социјалној инклузији Делегације Европске уније у Србији, Стефан Селен, заменик директора Генералног директората за зајмове и друштвени развој Развојне банке Савета Европе, њ.е. Андреа Орицио, амбасадор, шеф мисије ОЕБС у Србији, Ханс Фридрих Шодер, шеф Представништва УНХЦР-а у Србији и Душан Бубуљ, корисник, избеглица из Бихаћа.

 

Поред говорника, уговоре су уручили и  Радован Грајић, помоћник министра за избеглице и расељена лица Републике Српске, Јане Кнутруд, заменица амбасадора Норвешке, Фабрицио Козими из амбасаде Италије, Драган Катуца, в.д.директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд и Наташа Станисављевић, секретарка за социјалну заштиту Града Београда.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.