Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
У Голубинцима обележен почетак изградње станова из потпројекта 4 Регионалног стамбеног програма

У Голубинцима поред Старе Пазове 13.10.2017. свечано је обележен почетак радова на изградњи станова за избеглице из Босне и Херцеговине и Хрватске у оквиру потпројекта 4 Регионалног стамбеног програма. Програм је намењен решавању стамбених потреба најугроженијег дела избегличке популације.

У потпројекту 4 РСП градиће се укупно 261 стамбена јединица у 13 општина. Поред Голубинаца, где је почела градња 30 стамбених јединица, градилишта су отворена и налазе се у фази земљаних радова у  још девет јединица локалне самопураве (Ариљу, Брусу, Бору, Зрењанину, Лозници, Темерину, Кладову, Неготину и Сомбору), а планирано је да почну још у Врњачкој Бањи, Оџацима, и Ужицу. 

Ивица Дачић, први потпредседник Владе Републике Србије, министар спољних послова и председник Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглица Владе Републике Србије, истакао је да је Регионални стамбени програм пример добре сарадње.

„Као председник Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглица Владе Републике Србије и председник Управног одбора РСП имам привилегију да последњих годину дана будем редован и непосредан учесник на различитим догађајима којима обележавамо напредак у спровођењу Регионалног стамбеног програма. Веома ми је драго што је тако, јер част и задовољство је бити део пројекта који заиста мења животе људи, али и одговорност, да се не изневере очекивања људи који живе у избегличким условима преко 20 година и да се Регионални стамбени програм у потпуности спроведе“, рекао је министар Дачић. 

Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције, нагласио је да се Регионални стамбени програм у Србији спроводи веома интензивно,  да се поред градње станова избеглицама граде и монтажне куће, купују сеоска домаћинства и испоручује грађевински материјал. Комесар Цуцић је најавио да ће ново градилиште за 270 станова за избеглице у Камендину  бити отворено у новембру  ове године.  

Присутнима су се обратили и Пол-Хенри Пресет, представник Делегације Европске уније у Србији, Џозеф Мелот, заменик шефа Мисије ОЕБС у Србији, Андреј Казаков, представник УНХЦР-а ,  те Ђорђе Радиновић, председник  Општине Стара Пазова.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.