Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
У Камендину постављен камен темељац за изградњу 270 станова за избеглице

У земунском насељу Камендин 17.11.2017. постављен је камен темељац за изградњу 270 станова намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, које имају пребивалиште на територији града Београда, у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Републици Србији (РСП).


Вредност пројекта у Камендину  је 10 милиона евра. Финансијска средства за изградњу ових станова обезбеђена су делом из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, преко Банке за развој Савета Европе, и делом из буџета Града Београда. РСП фонд донирао је 6,9 милиона евра.  Градња станова почела је у Улици Акробате Алексића. Извођач радова је „Златибор градња- Београд“ а.д. Рок за изградњу је јануар 2019. године.

Церемонији полагања камена темељца присуствовали су званичници Владе Србије и Града Београда, амбасадори земаља донатора и представници међунардоних институција.

„Регионални стамбени програм треба да се спроведе до краја јер он после дугог низа година коначно решава основне егзистенцијалне потребе најугроженијег дела избегличке популације која живи у Србији, а истовремено, што је такође значајно, унапређује односе и доприноси стабилности у региону“, рекао је Вељко Одаловић, генерални секретар Министарства спољних послова Владе Републике Србије.
 
Комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић нагласио је да отварамо до сада највеће градилиште и да се Регионални стамбени програм спроводи веома интензивно.
„Сваког дана се  број додељених решења повећава јер се уручују кључеви за нове монтажне куће, пакети грађевинског материјала, корисницима се купују сеоске куће са окућницом, а што се станова тиче, у Овчи се завршава градња 235 стамбених јединица“, нагласио је комесар Цуцић.

„Град Београд озбиљно и на системски начин приступа решавању проблема наших најугроженијих суграђана. Као одговорној градској управи, нама је веома важно да спроводимо одговорну социјалну политику и зато смо се озбиљно посветили том послу“, истакао је градоначелник Синиша Мали.

Окупљенима су се обратили и високи званичници међународних институција.

У име државе Србије прву лопату бетона на камен темељац бацио је Вељко Одаловић, генерални секретар Министарства спољних послова Владе Републике Србије, а њему су се придружили Синиша Мали,  градоначелник Београда,  Бојан Стевић, државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу, Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције Републике Србије, Јингве Енгстроем, испред Делегације Европске уније у Републици Србији, Кајл Рендолф Скат, Амбасадор Сједињених Америчких Држава, Василис Петридeс, представник Банке за развој Савета Европе, Ханс Шодер, шеф Представништва УНХЦР у Србији, Андреа Орицио, амбасадор ОЕБС-а у Републици Србији, Драган Катуца, в.д. директора Јединице за управљање пројектом „Истраживање и развој“ д.о.о. Београд и други.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.