Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Министар Вулин и комесар Цуцић посетили Центар за азил у Крњачи поводом Међународног дана миграната

У недељу 17. децембра министар одбране Републике Србије и председник Радне групе за решавање проблема мешовитих миграционих токова Александар Вулин и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић са сарадницима, посетили су  центар за азил у Крњачи у сусрет обележавању Међународног дана миграната.

Вулин се у име Владе републике Србије захвалио Европској Унији, државним и невладиним организацијама за помоћ и подршку у санирању последица мигрантске кризе, а посебно грађанима Србије јер су показали хуманост и разумевање за проблеме миграната.

Министар одбране је нагласио да Влада Србије "у потпуности контролише миграторну кризу" и да се нарочито води рачуна о сваком детету.

У Србији се тренутно налази око 4100 миграната и чак 98 % њих налази у прихватним центрима широм земље, што значи да Србија на најбољи могући начин брине о овим људима, рекао је Александар Вулин.

"Скоро нико од ових људи не жели да остане у Србији. Они свој пут траже негде другде, али док су на нашој територији, према њима ће се понашати као према људским бићима. Не само да ће бити нахрањени и збринути, већ ће се осећати достојанствено,“ закључио је министар.

Комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић рекао је да ће, иако сви подаци указују на то да опада интензитет мигрантске кризе, то ипак бити дуготрајан процес. То је појава на коју је, како је истакао, Србија одреаговала на прави, хуман и људски начин.

"Ове људе смо дочекивали у крпама, ритама, вашљиве, промрзле, и кад погледате те лепе људе, момке и девојке који су сада ту, и који на адекватан начин чекају на свој пут даље, јер 95-98 одсто њих се определило да настави, онда сви заједно можемо да будемо поносни на резултате које је Србија постигла на овом плану", истакао је Цуцић.

Представник УНХЦР Џон Јанг је најавио да ће та организација наставити да помаже власти Србије у решавању мигрантске кризе и да сарађују у свим областима у којима је потребно.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.