Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Свечано уручивање уговора за куповину сеоских кућа са окућницом за 21 избегличку породицу у Бачу

У оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма (РСП) свечано је уручен 21 уговор за куповину сеоских кућа са окућницом намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, са пребивалиштем на територији општине Бач.

Финансијска средства у износу од 231 хиљаде евра за куповину 21 сеоске куће са окућницом обезбеђена су из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, преко Банке за развој Савета Европе. Избегличким породицама додељено је по 11 хиљада евра од чега је 9 500 евра опредељено за куповину сеоских домаћинстава, а такозвани мали грант од 1 500 евра намењен је опремању сеоских кућа. Потпројекат 5 РСП вредан је укупно 46,7 милиона евра. Од те суме, одобрена међународна донаторска средства чине 36,3 милиона евра, а контрибуција Републике Србије је 10,4 милиона евра.

Поред домаћина РСП догађаја Борислава Антонића, председника општине Бач, корисницима су се обратили и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић, помоћник комесара за избеглице и миграције, Иван Гергинов, директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, Душко Ћутило и високи званичници међународних институција, Бригите Кухар, представница ЕУ Делегације, Сем Хили, регионални координатор за избеглице у Америчкој амбасади, Џозеф Мелот, заменик шефа мисије ОЕБС и Aндреј Казаков, шеф операција у представништву УНХЦР у Србији.

Догађају су такође присуствовали представници амбасаде Словачке Републике, на челу са замеником амбасадора, господином Игором Венцелом као и представници Јединице за управљање пројектима.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.