Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Изасланик генералног секретара УН за хуманитарна питања разговарао са мигрантима

На путу ка Бејруту, где ће се следеће недеље одржати донаторска конференција о Сирији, у Србију је дошао изасланик генералног секретара УН за хуманитарна питања Ахмед Ал – Мeраики како би се упознао са ситуацијом са мигрантима у нашој земљи.

"Веома сам импресиониран оним што сам видео, најпре како се Центром управља и како се Србија односи према избеглицама и мислим да ово искуство треба поделити са осталим земљама у којима избеглице бораве", рекао је новинарима Ахмед Ал-Мeраики.

Он је то изјавио након обиласка Центра за азил у Крњачи у друштву помоћника комесара за избеглице и миграције Ивана Гергионва и шефа Представништва УНХЦР-а у Србији Ханса Шодера.

Помоћник Гергинов информисао је високог госта да је у овом тренутку у пет центара за азил и 13 прихватних центара широм Србије смештено 3905 миграната, и да их има још око 300 ван система, у близини са границом Хрватске и Мађарске и у Савском амфитеатру у центру Београда.

Високи гост обишао је простор у коме жене мигранткиње шију одећу, завесе, пешкире и остало што им је потребно, затим заједничку просторију за дружење где мигранти играју билијар и друге игре, амбуланту у којој се свакодневно обави више десетина медицинских прегледа, те кутак за децу где су га дочекали малишани који су правили реквизите за луткарску представу.

На крају посете, изасланик генералног секретара УН разговарао је насамо са мигрантима сиријског и ирачког порекла, након чега се обратио новинарима и најавио да ће овако добра искуства у поступању са мигрантима у Србији пренети на конференцију на коју путује следеће недеље.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.