Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Најзначајнији резултати твининг пројекта „Подршка националном систему азила у Републици Србији“ приказани на завршној конференцији

Конференција поводом завршетка двогодишњег твининг пројекта Европске уније “Подршка националном систему азила у Републици Србији” одржана је данас у сали “Београд” Палате Србијa.  У присуству високих званичника Републике Србије, земаља чланица Европске уније - Шведске, Холандије и Словеније, као и Делегације Европске уније у Републици Србији, дипломатских представништава, међународних институција и представника цивилног друштва, приказани су најважнији резултати пројекта.

Комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић рекао је да  је Србија у потпуности опредељена за чланство у ЕУ и да активно учествује у пројектима који доприносе владавини права и поштовању људских права.

"Једна од кључних ствари је унапређење система азила у Србији", казао је Цуцић и додао да се са пројектом започело у септембру 2015. када се Србија суочавала с огромним приливом миграната који су у земљу долазили тада установљеном балканском рутом.

Комесар је истакао да је твининг пројекат био веома значајан за Србију и у нормативном и у институционалном смислу, као и за сагледавање потребе за проширење капацитета и због успостављања свакодневне комуникације са другим агенцијама.

„Главни резултат пројекта је свакако нацрт новог закона о азилу и привременој заштити који српско законодавство у потпуности усклађује са европским“, изјавио је начелник Управе граничне полиције Миленко Божовић.

Амбасадор Шведске у Србији Јан Лундин рекао је да су Србији пренели своја искуства рада са тражиоцима азила и похвалио начин на који Србија поступа са тражиоцима азила, рекавши да је то урадила на "хуманитаран и људски начин".

Пројекат "Подршка националном систему азила у Србији" финансирала је Европска унија у износу од милион евра, а спровели су га Шведска агенција за миграције, Служба за интеграцију и натурализацију Холандије и Министарство унутрашњих послова Словеније, док су корисничке институције Комесаријат за избеглице и миграције и Министарство унутрашњих послова Републике Србије .

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.