Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Министарка правде Швајцарске Конфедерације у посети Центру за азил у Крњачи

Комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић састао се јуче са швајцарском министарком правде и полиције Симонетом Сомаругом у Центру за азил у Крњачи.

Комесар Цуцић указао је на дугорочну сарадњу између Републике Србије и Швајцарске конфедерације у области миграција и подсетио да су Република Србија и Швајцарска конфедерација успoстaвилe пaртнeрствo у oблaсти мигрaциja још 2009. године. Комесар се захвалио на континуираној подршци Швајцарске за пројекте којима се јачају држaвни кaпaцитeти зa упрaвљaњe мигрaциjaмa у Републици Србиjи.

Приликом посете Центру за азил у Крњачи, министарка Сомаруга је имала прилику да види услове смештаја и услуге које се пружају мигрантима и тражиоцима азила у Србији, у домену здравствене заштите, приступа образовању, могућностима за асистирани добровољни повратак, као и бројним рекреативним и окупационим активностима који се свакодневно организују у центрима (дечји кутак, радионице шивења, ИТ кутак, Social Café и сл.), као и да директно разговара са мигрантима и тражиоцима азила о њиховом положају у Србији и плановима за будућност.

Министарка Сомаруга похвалила је напоре које надлежне институције Републике Србије улажу у пружање адекватне заштите мигрантима и одала признање Комесаријату за избеглице и миграције на хуманом приступу и бризи о мигрантима, бројним услугама које доприносе да време у центрима проводе квалитетније, а нарочито у домену образовања деце миграната школског узраста.

Комесаријат за избеглице и миграције и Министарство унутрашњих послова тренутно спроводе пројекат Пoдршкa систему управљања миграцијама у Републици Србији, вредан 800.000,00 швајцарских франака. Циљ пројекта је јачање система управљања миграцијама у Републици Србији у складу са међународним стандардима и правним тековинама ЕУ, са посебним освртом на механизме сарадње и јачање капацитета на локалном нивоу како би се осигурала заштита права миграната.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.