Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Сеоске куће за 30 избегличких породица у Суботици

У Великој већници Градске куће у Суботици јуче су уручени уговори за куповину сеоских кућа са окућницом у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма представницима тридесет избегличких породица из Босне и Херцеговине и Хрватске са пребивалиштем на територији Суботице.
Финансијска средства у износу од 330 хиљада евра за куповину 30 сеоских кућа са окућницом обезбеђена су из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, преко Банке за развој Савета Европе. Свака породица добија 11.000 евра - 9.500 за куповину куће и 1.500 евра за њену реконструкцију.

Комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић нагласио је да програм има неколико предности:"

Пре свега ради се о неповратним средствима, није кредит и неће државу коштати ништа а ни они који су добили неће враћати."

Комесар је такође изјавио да у Војводини не постоји ни једна општина која на овај начин није обухваћена или средствима Регионалног стамбеног програма или средствима из буџета."

Од 2008. године ми свакога дана додељујемо осам стамбених решења. Практично је то највеће стамбено градилиште у земљи и у синергији је са преко 140 локалних самоуправа," казао је Владимир Цуцић.

Корисницима су се обратили и градоначелник Суботице Богдан Лабан,  државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић, директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило и високи званичници међународних институција, Сем Хили регионални координатор за избеглице у Америчкој амбасади, Џозеф Мелот заменик шефа мисије ОЕБС и Aндреј Казаков шеф операција у представништву УНХЦР у Србији.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.