Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
У Алибунару 13 избегличких породица потписало уговоре за доделу пакета помоћи у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма

У oпштини Алибунар данас је свечано уручено 13 уговора за доделу пакета помоћи у виду грађевинског материјала и опреме за откупљена сеоска домаћинства намењена избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, које имају пребивалиште на територији општине Алибунар, у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Републици Србији (РСП).

Поред заменика председника општине Алибунар, господина Бошка Тијанића као домаћина догађаја, свечаном уручивању су присуствовали и председник СО Алибунар Синиша Гавранчић, окружни координатор за Јужни Банат Љиљана Ракић, повереник за избеглице Јован Томић и представници Комесаријата за избеглице и миграције.

У име Комесаријата за избеглице и миграције, корисницима се обратила Љиљана Ракић, која је овом приликом  истакла одличну сарадњу са општином Алибунар у спровођењу Регионалног стамбеног програма. Посебно се захвалила  РСП донаторима, на челу са Европском Унијом  као највећим донатором, а корисницима је честитала и пожелела срећно усељење у нова домаћинства.  Заменик председника општине Алибунар Бошко Тијанић захвалио се корисницима на стрпљењу и пожелео им срећан живот у новим домовима. У име корисника, Снежана Милошевић се захвалила општини, Комесаријату за избеглице и миграције и донаторима.

Рeгиoнaлни прoгрaм стaмбeнoг збрињaвaњa (РСП) je зajeднички вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у региону.

Регионални стамбени програм Републике Србије спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.