Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Порука корисницима 302 пакета грађевинског материјала, Потпројекат СРБ 3, Регионални стамбени програм

„Поштовани,

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије, као водећа институција у спровођењу Регионалног стамбеног програма  (РСП) у РС и Банка за развој Савета Европе која управља РСП Фондом, обавештавају вас да је јавна набавка за 302 пакета грађевинског материјала  (Потпројекат СРБ 3) у оквиру којег сте одабрани за доделу помоћи, обустављена и да ће бити поновљена у најкраћем могућем року у складу са законским процедурама.

Након неуспешне јавне набавке, Комесаријат за избеглице и миграције и Банка за развој Савета Европе дали су једногласну препоруку да се поступак понови, у складу са постојећом законском регулативом и транспарентно, какав је био и сам поступак избора корисника.

Чврсто вас уверевамо да овим ваш избор као крајњег корисника ни на који начин није и неће бити доведен у питање и да ће вам пакети грађевинског материјала бити у пуном обиму испоручени, онако како је и предвиђено уговором који сте потписали. Такође вас уверевамо да су средства за ову јавну  набавку одобрена и опредељена и да ће тако остати до краја. Пажљиво ћемо пратити нову јавну набавку, у складу са захтевима и процедурама јавних набавки у оквиру РСП-а, у циљу избегавања свих даљих одлагања.

Свесни смо да сте предуго чекали на ову помоћ и потпуно смо посвећени  томе да поступак  јавне набавке буде поновољен у најкраћем року, како бисмо умањили додатне непријатности вашим породицама. Са друге стране, дужност је Комесаријата за избеглице и миграције и Банке за развој Савета Европе да обезбеде да се средства Донаторског фонда троше транспарентно, правично и у складу са предвиђеним правилима и прописима. Правила и прописи нас обавезују да поновимо процес јавне набавке како бисмо осигурали и заштитили досадашње добро функционисање Програма који је од огромног значаја за многобројне угрожене људе.

До краја 2017. године више од 1.700 стамбених решења додељено је корисницима у Србији кроз четири компоненте: изградња станова, куповина сеоских домаћинстава, додела пакета грађевинског материјала и дизајн и изградњa монтажних кућа. Очекује се да више од 2.000 стамбених решења буде додељено ове године. Веома је важно да РСП наставим са радом на ефикасан начин како би пружио подршку што већем броју корисника на ефикасан и  потпуно одговоран начин.

O свему што је од значаја за завршетак процеса и доделе помоћи вашим породицама Комесаријат ће вас благовремено обавештавати.

Комесар за избеглице и миграције          Заменик генералног директора ЦЕБ

Владимир Цуцић                                     Стефан Селен 

 

У прилогу je потписано писмо, у верзијама на енглеском и српском језику.

 Преузмите документ (ZIP 1058KB)
Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.