Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Познати бубњар одржао музичке радионице за младе мигранте у Прешеву и Пироту

У петак 4. маја, у Прихватном центру у Прешеву и у суботу 5. маја, у Прихватном центру у Пироту један од најискуснијих професионалних бубњара на територији Балкана, Драгољуб Ђуричић, одржао је заједничке перкусионистичке радионице за младе мигранте и омладину из ове две општине.

Млади мигранти из прихватних центара на југу Србије и млади из омладинских удружења из Прешева и Пирота, имали су прилику да чују искуства једног од најуспешнијих професионалних бубњара са ових простора и да се упознају са разним врстама перкусија, као и креативним начинима стварања звука и ритма.

Енергични звуци перкусија одзвањали су прихватним центрима а радосна лица деце и младих посвећено су пратила инструкције чувеног бубњара.

"Нама је ова врста помоћи веома значајна, јер анимира мигранте који већ дуго бораве у Републици Србији и постају све нервознији", истакао је Слободан Савовић из Комесаријата за избеглице и миграције.

Радионице се реализују у склопу Подршке Европске уније управљању миграцијама у Републици Србији.

Европска унија (ЕУ) је највећи донатор Републике Србије у управљању миграцијама. Од 2015. године, када је почео повећан прилив миграната на територију Републике Србије, ЕУ је донирала више од 98 милиона евра за хуманитарну помоћ и заштиту миграната, а посебно заштиту деце, за обезбеђивање услова за прихват и смештај у прихватним и центрима за азил, укључујући храну, здравствену негу и образовање, помоћ локалним заједницама где су смештени мигранти како би се ојачала социјална кохезија, помоћ Републици Србији при управљању границом и борби против трговине људима, као и помоћ за изградњу капацитета институција Републике Србије које су укључене у управљање миграцијама.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.