Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Комесар Цуцић са заменицима амбасадора земаља ЕУ у Суботици

Комесар за избеглице и миграције Републике Србије Владимир Цуцић састао се са заменицима амбасадора земаља ЕУ у Србији у Прихватном центру за мигранте у Суботици, а потом су заједно посетили и породицу Бајрушевић, избеглице из Мостара, којој је кроз Регионални стамбени програм, који спроводи Комесаријат, купљено сеоско домаћинство на ободу града.

Обилазећи са гостима  Прихватни цетар у Субитици, комесар Цуцић их је упознао са тренутном ситуацијом са мигрантима не само у том центру већ у целој Србији са освртом на укупну ситуацију са мигрантима у региону и шире.

У Прихватном центру у Суботици тренутно борави нешто више од 50 људи, углавном породица са децом из Авганистана, Ирака и Пакистана, који чекају да ускоро пређу границу са Мађарском на два гранична прелаза.

Делегација заменика амбасадора земаља ЕУ, коју је чинила група од 15 људи, на челу са заменицом шефа Делегације ЕУ у Србији Матејом Норчич Штамцар, потом је посетила кућу Мирјане Бајрушевић, избеглице из Мостара, која је недавно кроз Регионални стамбени програм добила сеоску кућу са окућницом. Мирјана Бајрушевић се захвалила представницима земљама донатора који су омогућили да она после дуго времена дође до свог крова над главом. Регионални стамбени програм у Србији спроводи се последњих неколико година и до сада је кроз тај Програм стамбено збринуто скоро 2.000 избегличких породица из Босне и Херцеговине и Хрватске. Главни донатор овог Програма је Европска унија.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.