Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Студијска посета шпанским институцијама које се баве азилом

Представници Комесаријата за избеглице и миграције, заједно са колегама из ИОМ Србија, били су од 5. до 7. јуна 2018. у студијској посети Шпанији, која је организована у оквиру Подршке Европске уније Комесаријату за избеглице и миграције.
 
Циљ посете био је упознавање представника ове институције са системом азила у Шпанији. Током првог радног дана организовани су састанци и размена искустава са представницима Међународне организације за миграције у Мадриду, Министарства за запошљавање и социјалну заштиту, као и посета азилно-прихватном центру "CAR Vallecas".
 
Другог дана посете представници Комесаријата имали су прилику да се упознају са праксама интеграције, па је организована посета Генералном директорату за социјалне услуге и интеграцију, као и посета Центру за учешће и интеграцију мигрантске популације. Посета је обухватила и упознавање са планом за ванредне ситуације Градског већа Мадрида за прихват и распоређивање миграната, тражилаца азила и избеглица и одлазак у САМУР – Центар за краткотрајни боравак миграната и у Хитни пријемни центар "Meja Lequerica", који су у надлежности Града Мадрида. Други радни дан окончан је посетом ЦЕАР Хуманитарном прихватном центру, којим руководи невладина организација.

Трећи дан ове студијске посете обухватио је састанак са представницима Министарства унутрашњих послова – Одељење за странце и границу, посету Центру са појачаним полицијским надзором (Detention Center), као и сусрет са представницама Генералног субдиректората за међународну заштиту.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.