Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Осам избегличких породица у Владимирцима добило грађевинског материјал у оквиру петог потпројекта РСП

У oпштини Владимирци данас је свечано уручено 8 уговора за доделу пакета помоћи у виду грађевинског материјала намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Републици Србији (РСП).

Поред председника општине Владимирци, Милорада Милинковића као домаћина догађаја, свечаном уручивању су присуствовали и председник Скупштине општине Владимирци Драган Сименуновић, представник Америчке амбасаде Сем Хили, представница УНХЦР Виолета Марић, координатор мачванског округа у Комесаријату за избеглице и миграције Жељко Јанић, представници ЈУП-а Стефан Трмчић и Драго Јововић, повереник за избеглице Петар Поповић и други општински званичници. 

У име Комесаријата за избеглице и миграције, корисницима се обратио Жељко Јанић, који је овом приликом  истакао одличну сарадњу са општином Владимирци у спровођењу Регионалног стамбеног програма. Посебно се захвалио РСП донаторима, на челу са Европском Унијом  као највећим донатором.

Рeгиoнaлни прoгрaм стaмбeнoг збрињaвaњa (РСП) je зajeднички вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у региону.

Регионални стамбени програм Републике Србије спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.