Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Свечано уручени кључеви за 40 станова за избеглице у Сремској Митровици, у оквиру другог потпројекта РСП у Србији

У Сремској Митровици су данас свечано уручени кључеви за 40 станова за избеглице из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске, у оквиру другог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Републици Србији (РСП).

Пројекат је финансиран из Фонда Регионалног стамбеног програма са 680.000 евра, уз контрибуцију Града Сремске Митровице од 14, 5 милиона динара. Извођач радова је ГП „Дијагонала“ д.о.о. Нови Сад.  

Потпројекат 2 РСП вредан је укупно 13 милиона евра. У оквиру њега гради се укупно 200 станова у девет јединица локалне самоуправе. Кроз потпројекат 2 Регионалног стамбеног програма избеглицама из Босне и Херцеговине и Хрватске већ је купљено 250 сеоских домаћинстава, саграђено 120 монтажних кућа и уручено 330 пакета грађевинског материјала.

Церемонији су присуствовали Ивица Дачић, први потпредседник Владе, министар спољних послова и председник Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглица Владе Републике Србије, Владимир Санадер, градоначелник Сремске Митровице, Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције Републике Србије, Ингве Енгстром, chargé d’affaires Делегације ЕУ у Србији, Стефан Селен, заменик директора Генералног директората за зајмове и друштвени развој Развојне банке Савета Европе, Ханс Ф. Шодер, шеф представништва УНХЦР-а у Србији, Џозеф Мелот, заменик шефа мисије ОЕБС-а у Србији, Драган Катуца, директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд, гости из региона и остали званичници. 

„Влада Србије са осталим партнерима остаје снажно опредељена и ангажована на спровођењу Регионалног стамбеног програма, захваљујући коме ће бити обезбеђен кров над главом за више од шест хиљада породица у Србији. За мене лично овај дан има посебну симболику и буди емоције тријумфа који смо за кратко време постигли, тријумфа не само у грађевинском и урбанистичком смислу, већ тријумфа који ће омогућити наставак градње људских живота на здравим темељима“, рекао је Ивица Дачић, министар спољних послова Владе Републике Србије.

Комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић захвалио се на стрпљењу корисницима који више од двадесет година чекају свој кров над главом.

„Ми смо у фази  када у великом броју градова широм Србије граде станови и испоручују други облици стамбених решења којим коначно затварамо ову тешку и мучну. Хвала вам на стрпљењу које сте показали свих ових година. Желим вам дуг, здрав и срећан живот под новим кровом, " рекао је комесар Цуцић.

„Европска Унија је заједно са Републиком Србијом веома посвећена заједничком циљу а то је стамбено збрињавање преосталих најугроженијих избеглица из рата у бившој Југославији. Наш циљ је да до краја 2018. године реализујемо укупно 3 800 завршених стамбених јединица“, рекао је Ингве Енгстром, представник Делегације Европске уније у Србији.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.