Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Презентација студије Локални акциони планови и локални савети за миграције-кроз политике, законе и праксу

Данас је у хотелу БАХ у Београду презентована анализа Локални акциони планови и локални савети за миграције-кроз политике, законе и праксу израђена у оквиру пројекта Подршка систему управљања миграцијама у Републици Србији који спроводe Комесаријат за избеглице и миграције и МУП, уз подршку Швајцарског државног секретаријата за миграције (СЕМ).

Презентацији су присуствовали Светлана Велимировић, заменица комесара за избеглице и миграције Републике Србије, Урсула Лојбли, директорка Швајцарске канцеларије за сарадњу у Србији као и бројни представници међународних и невладиних организација.

Студија обухвата евалуацију локалних механизама координације управљања миграцијама и институционалних капацитета, као и анализу и развој препорука за побољшање и ревизију постојећих механизама. Циљ ове анализе је да сагледа улогу локалног нивоа власти у Републици Србији у контексту планирања, спровођења, мониторинга и евалуације политика које се односе на област миграција и азила. Анализирани су важећи локални акциони планови (ЛАП), улога локалних Савета за миграције, али и институционална и програмска веза са другим локалним и националним актима, релевантним за координисано и свеобухватно спровођење предвиђених мера.

Република Србија и Швајцарска конфедерација су успoстaвилe пaртнeрствo у oблaсти мигрaциja још 2009. године. Швајцарска од тада континуирано подржава Републику Србију, а нарочито Комесаријат за избеглице и миграције кроз пројекте којима се јачају држaвни кaпaцитeти зa упрaвљaњe мигрaциjaмa.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.