Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Свечано обележен почетак градње 276 станова за избеглице у Ветернику, у оквиру петог потпројекта РCП

У Ветернику је данас свечано обележен почетак градње 276 станова за избеглице из Босне и Херцеговине и Хрватске, које имају пребивалиште на територији града Новог Сада, у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Републици Србији (РСП).
Укупна вредност радова на изградњи објекта је 6.4 милиона евра евра, а финансијска средства обезбеђена су највећим делом из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, у ком је главни донатор Европска унија.  Градња станова почела је у Улици Војводе Бојовића, симболичним полагањем камена темељца, а рок за завршетак изградње је 15 месеци (новембар 2019). 

Церемонији  су  присуствовали Ивица Дачић, први потпредседник Владе Републике Србије, министар спољних послова и председник Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглица, Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције, Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада,  Матеја Норчич Штамцар, Chargé d’affaires Делегације Европске уније у Србији, Ханс Ф. Шодер, шеф представништва УНХЦР-а, Џејмс Стокстил, представник мисије ОЕБС-а, Тим Свет, координатор за избеглице у амбасади Сједињених Америчких држава, Вељко Одаловић, генерални секретар Министарства спољних послова, Драган Катуца, јединице за управљање пројектима у јавном сектору, Предраг Вулетић, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Душко Ћутило, директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима као и представници других државних и међународних институција и организација и корисници.

Министар Дачић захвалио се донаторима, као и свима у републичкој Влади и локалним самоуправама на веома одговорном приступу у имплементацији Регионалног стамбеног програма.

„Ми смо значајан део програма завршили, тако да ће до краја године више од 3000 породица бити збринуто, али потребно је и даље да се ради", рекао је Дачић и нагласио да се нада да ће предстојећи радови тећи без проблема и да ће бити окончани у предвиђеном року.

Комесар Цуцић захвалио се корисницима на стрпљењу и истакао да су они будући домаћини који ће након много година добити кров над главом захваљујући Регионалном стамбеном програму.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић захвалио се на подршци Владе Републике Србије, Комесаријата за избеглице и миграције, Европске уније и других држава донатора.

„Очекујем да ћемо се почетком 2020. године окупити на овом истом месту и присуствовати усељавању 276 породица протераних са својих огњишта које су претрпеле велику неправду. Истовремено, ми припремамо са истим партнерима, изградњу 152 стана у Футогу и додатак инвестицији овде у Ветернику", изјавио је Вучевић.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.