Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Деци мигрантима подељени ранчеви и школски прибор

Деци мигрантима у Центру за азил у Крњачи данас, 04.09.2018. године, подељени су ранчеви, свеске и школски прибор. Успешан почетак нове школске године пожелели су им Славко Гак, секретар за образовање и дечју заштиту Града Београда, Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције Републике Србије и Руди Паф, представник Фондације Tzu Chi која је свим ђацима мигрантима у Србији обезбедила ову донацију.

Сваки ђак мигрант добио је ранац, свеске, графитне оловке, перницу, хемијске оловке, воштане, дрвене и водене боје, темпере, гумице, резаче, блокове за цртање и друго.

Ове школске 2018/2019. године уписано је укупно 348 ђака  у 33 основне школе широм Србије. Сва деца су прошла обавезан систематски преглед. У сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, од ове године и 40 малишана биће укључено и у обавезан припремни предшколски програм који ће се одржавати у просторијама подручних школа, а понегде и у предшколским установама.

У девет београдских основних школа кренуће укупно 81 ђак мигрант, док су места обезбеђена у још једној школи, за случај повећаног прилива миграната у наредном периоду.

Након свечане поделе ранчева и школског прибора, у ЦА Крњача потписан је Меморандум о разумевању између Фондације Tzu Chi и Комесаријата за избеглице и миграције. Меморандум су потписали комесар Владимир Цуцић и представник Фондације Руди Паф. Том приликом обојица су изразили велико задовољство досадашњом успешном трогодишњом сарадњом.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.