Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Гувернер ЦЕБ, градоначелник Београда и заменица комесара за избеглице и миграције обишли корисничку породицу Бунијевац у насељу Овча

Гувернер Банке за развој Савета Европе Ролф Венцел, заменица комесара за избеглице и миграције Светлана Велимировић  и  градоначелник Београда Зоран Радојичић, обишли су данас, 2. октобра 2018, породицу Бунијевац, избеглице из Сарајева, које су се, заједно са 235 породица, у марту уселиле у новоизграђене станове за избеглице у Овчи.

"Велико ми је задовољство што сам данас овде и што видим да су људи који су се уселили срећни и што се заједница свих њих овде полако формира. У име Банке за развој Савета Европе могу да кажем да сам срећан што ЦЕБ учествује у Регионалном стамбеном програму кроз који се решава стамбено питање за многе избегличке породице. Србија је највећи корисник овог Програма, а ови задовољни људи, који после више од 20 година имају свој кров над главом, доказ су да радимо један веома важан посао " рекао је гувернер ЦЕБ-а.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић изразио је задовољство после разговора са корисничком породицом Бунијевац.
 „Нема ништа важније од тога да човек има свој кров над главом. Срећан сам што је и ова породица решила своје стамбено питање и захвалан сам свима који су учествовали у томе, посебно Банци за развој Савета Европе“, нагласио је градоначелник.

Светлана Велимировић, заменица комесара за избеглице и миграције истакла је да Комесаријат чини све да и у наставку Регионалног стамбеног програма његова реализација буде успешна.
„Данас смо  предали захтев за одобрење средстава за изградњу додатних 250 станова за избеглице у Овчи. Поред тога предвиђена је изградња вртића за децу и додатног садржаја, што ће умногоме допринети да ово насеље заживи у пуној мери“, рекла је гостима заменица комесара.

Милорад Бунијевац, заједно са супругом и двоје деце,  захвалио се гувернеру, градоначелнику и заменици комесара на посети и на свему што институције чине и чиниле су до сада да и он и његова породица, после 26 година подстанарског живота, сада има свој дом.

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије водећа је институција за спровођење Регионалног стамбеног програма у Србији, у оквиру којег је до сада више од 2.200 породица решило своје стамбено питање, међу њима и 235 породица у београдском насељу Овча.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.