Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Отворена изложба Остављена сећања посвећена најмлађим мигрантима

У оквиру Подршке Европске уније управљању миграцијама у Републици Србији на платоу испред Филозофског факултета у Београду данас је представљена изложба фотографија “Oстављена сећања.“ Изложене фотографије чувају успомене хиљаде малишана који су од почетка повећаног прилива миграната средином 2015. прошли кроз Србију. 

Aуторка изложбе Милица Анђелковић-Јовановић из ИОМ-а објаснила је да су играчке „асоцијација на детињство деце која су на хиљаде километара удаљени од својих домова“ и да једино играчке остају иза њих.
 
„Иaкo нajвeћeм брojу мигрaнaтa Република Србија ниje крajњe oдрeдиштe, нашли смо се у сaмoм епицeнтру миграционих токова. Кроз нашу земљу је од јуна 2015. прошло више од милион људи, свако од њих са својом животном причом, посебном и тешком,“ рекла је Александра Димић из Комесаријата за избеглице и миграције. 

Пол-Aнри Пресе обратио се у име Делегације Европске уније у Републици Србији, која је и највећи донатор управљању миграцијама у Србији, истакавши да око 4.500 миграната и даље борави у Србији.
 
„Ова изложба је важна, да укаже на проблеме ове популације и приближи их локалном становништву у општинама и градовима где су мигранти смештени.“ 


 

Да сви ови људи, а нарочито деца, било да су само прошли кроз Србију или се у њој задржавају, нису само бројке, већ особе чије су успомене вредне пажње сведочи и ова изложба која је до сада приказана у пет градова широм Србије.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.