Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
У Бечеју уручени уговори за куповину 43 пакета грађевинског материјала за избеглице у оквиру СРБ5

У oпштини Бeчej данас је свечано урученo 43 уговорa за куповину грађевинског материјала намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, које имају пребивалиште на територији општине Бeчej, у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Републици Србији (РСП).

Финансијска средства у износу од 270 хиљада евра за куповину 43 пакета грађевинског материјала обезбеђена су из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, преко Банке за развој Савета Европе. Потпројекат 5 РСП вредан је укупно 52 милиона евра, од чега је 38.8 донација из РСП фонда, а 13.2 евра из националне контрибуције.

Поред председника општине Бeчej, Драгана Тошића, као домаћина догађаја, свечаном уручивању су присуствовали помоћник комесара за избеглице и миграције републике Србије Иван Гергинов, директор покрајинског Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, Душко Ћутило, представници Америчке амбасаде, ОЕБС-а, УНХЦР-а као и представници Јединице за управљање пројектима (ЈУП).

Рeгиoнaлни прoгрaм стaмбeнoг збрињaвaњa (РСП) je зajeднички вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Италије, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.