Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Службеници Комесаријата успешно завршили обуку за цивиле за учешће у мултинационалним операцијама

Четворо службеника Комесаријата за избеглице и миграције, Јована Коњевић, Марија Бојић, Дејан Милисављевић и Роберт Лесмајстер, заједно са колегама из различитих министарстава,  успешно су завршили Курс за обуку цивила за учешће у мултинационалним операцијама.

По завршетку обуке, повеље о успешно завршеном курсу свечано им је уручио државни секретар Министарства одбране Александар Живковић.

Свечаности у Врању присуствовали су и Бранимир Филиповић, помоћник министра спољних послова, Роберт Кухарски, шеф Одељења за сарадњу у Сектору безбедности Мисије ОЕБС у Србији, бригадни генерал Владета Балтић, заменик команданта Копнене војске и бригадни генерал Слободан Стопа, командант Четврте бригаде КоВ.

Пилот курс за обуку цивила за учешће у мултинационалним операцијама реализован је од  26. новембра до 7. децембра у организацији Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима Министарства одбране, Центра за мировне операције ГШ ВС и Центра за обуку јединица за мултинационалне операције КоВ у бази "Југ". Курс су похађали  представници Министарства одбране и Војске Србије, као и представници Министарства унутрашњих послова, Министарства за европске интеграције, Министарства спољних послова, Министарства пољопривреде, Министарства енергетике, Министарства за државну управу и локалну самоуправу и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије.

Први, теоријски део курса одржан је у Центру за мировне операције у Београду, уз предавања домаћих и страних инструктора из Центра за превенцију конфликта у Бечу, Европске службе за спољне послове и центра за међународне мировне операције из Берлина.

Део практичне обуке одржан је у Краљеву, где су полазници прошли обуку на возилима Војске Србије у условима теренске вожње, са инструкторима из батаљона за обуку саобраћајне службе.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.