Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Хаковани службени имејлови запослених у Комесаријату

Јуче после подне, након радног времена, десио се хакрески напад на службене имејл адресе запослених у Комесаријату за избеглице и миграције Републике Србије. Исте вечери обавештена је Канцеларија за ИТ и Е-Управу Владе Србије, а данас ће бити поднета и кривична пријава против НН лица Одељењу за борбу против високотехнолошког криминала МУП-а Србије.

Са адреса више десетина хакованих имејлова послато је на стотине порука са пропагандно - политичком садржином потпуно идентичног облика. Запосленима у Комесаријату за избеглице и миграције јуче око 18 сати  почела су да стижу обавештења на службене телефоне, док је један део запослених јутрос по доласку на посао сазнао да је са њихових имејл адреса отишло на десетине порука трећим лицима у време када они нису били на послу нити су могли да приступе службеним рачунарима.

Мејл сервер Комесаријата за избеглице и миграције РС, као и за остале републичке органе, налази се у Управи за заједничке послове, па постоји сумња да је нападнут сервер Управе, што ће утврдити истрага.

Ради истраге која ће бити покренута да би се утврдило како је и одакле дошло до овог напада, службени мејлови запослених у КИРС-у од јутрос нису у употреби, а запослени у Групи за информатичке послове Комесаријата за избеглице и миграције прикупљају неопходне доказе који ће бити приложени уз кривичну пријаву.

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије моли за разумевање због застоја у раду и извињава се свима који су добили поруке са хакованих имејл адреса. Надамо се да ће у најкраћем року бити откривени починиоци као и њихови налогодавци.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.