Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Помоћник комесара на промоцији пројекта „Трајна решења за интерно расељена лица и повратнике кроз партнерство“ у Смедереву

Данас је у Градској управи Града Смедерева одржана свечана промоција пројекта ЛСГ 4 ЛАП – „Трајна решења за интерно расељена лица и повратнике кроз партнерство“ на којој су присуствовали представници Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије као једна од корисничких институција, на челу са помоћником комесара Иваном Гергиновим.

Пројекат финансира Европска унија преко Делегације Европске уније у Србији у оквиру програма „ЕУ подршка одрживим решењима за интерно расељене и реинтеграцију повратника,” укупне вредности 5,65 милиона евра.

Удружење грађана Иницијатива за развој и сарадњу, Град Смедерево, као и oпштине Смедеревска Паланка, Велика Плана и Ковин започели су реализацију овог регионалног пројекта с циљем да це на ефикасан начин одговори на потребе најугроженијих породица са територије ове четири јединице локалне самоуправе.

За 57 породица интерно расељених лица и повратника по Споразуму о реадмисији биће обезбеђена трајна стамбена решења и то за 13 породица кроз куповину сеоског домаћиства и мали грант за адаптацију и опремање домаћинства, а за 35 породица кроз набавку пакета грађевинског материјала за адаптацију постојећих стамбених услова. Још 40 корисника добиће помоћ у виду пакета економског оснаживања, који се састоји из обуке и гранта за набавку основних средстава за покретање бизниса.

Овом приликом помоћник комесара Гегринов истакао је да је Смедерево имало највећи колективни центар за избегла и расељена лица у Европи и да су заједничким напорима КИРС и града Смедерево обезбеђена стамбена решења за кориснике.

Представници партнера на пројекту представили су пројектне активности, информисали суграђане о видовима помоћи од значаја за њихову егзистенцију и најавили будуће догађаје попут јавних позива за кориснике и дане отворених врата.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.