Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Комесар Владимир Цуцић и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици отворили реновирани део Прихватног центра за мигранте у Босилеграду

Комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић и Њ.Е. Сем Фабрици, амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији отворили су данас 21.2.2019. године реновирани део Прихватног центра за мигранте у Босилеграду.

Објекат је реновиран у оквиру Подршке Европске уније управљању миграцијама у Републици Србији. Радови у вредности од око 465.000 евра обухватили су изградњу санитарног пропусника са амбулантом, дистрибутивне кухиње са трпезаријом, спортског терена, видео-надзора, спољно уређење парцеле, док је смештајни капацитет проширен за 67 кревета.


 
Смештајне јединице сада прате ЕАСО стандарде (Европска канцеларија за подршку азилу, ЕУ агенција која има задатак да ојача сарадњу земаља чланица ЕУ у области азила) у смислу неопходне квадратуре по особи, а свака соба има и засебан тоалет како би се обезбедили адекватни услови за дужи боравак миграната, посебно породица. Прихватни центар сада има и приступну рампу за особе са инвалидитетом, као и адекватну собу са тоалетом.

У ПЦ Босилеград у овом тренутку борави 70 миграната, углавном породица из Ирана и Авганистана. Скоро трећину  (23) чине деца узраста до 18 година.


 

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.